برای استخراج مقاله از پایاننامه لازم است به ذکر مهمترین نکات تفاوت مقاله و پایاننامه اشاره کنیم و از این راه توصیههایی را برای تبدیل پایان نامه به مقاله برای افرادی که در شرف انجام این کار میباشند ارائه کنیم. با نیتیو پیپر همراه باشید تا در این زمینه بیشتر بدانید.
نکات مهم در تبدیل پایان نامه به مقاله
طول و اندازه: مقاله به لحاظ طول و اندازه در مقایسه با پایاننامه کوتاهتر است و متعاقباً در سازماندهی آن نیاز است تا بهصورت موجز و کوتاه بیان شود. درحالیکه پایاننامه میتواند بیش از ۱۰۰ صفحه و بالغبر ۲۰ هزار کلمه را شامل شود، مقاله درنهایت بین ۱۰ الی ۱۵ صفحه و حدوداً بین ۳ الی ۶ هزار کلمه را شامل میشود. بنابراین، هریک از بخشهای اصلی مقاله باید کوتاه و مختصر باشند. این کار از طریق انتخاب محتوای بخصوص از پایاننامه و بازنویسی آن در قالب مقاله امکانپذیر است نه با کپی پیست کردن مطالب بهصورت مستقیم از پایاننامه به مقاله. انتخاب متن و بازنویسی آن از پایاننامه به مقاله عنصر کلیدی موجز و مختصر نگه داشتن مقاله خواهد بود.
چکیده: چکیده در مقاله عمدتاً شامل ۱۵۰ الی ۲۵۰ کلمه است. بااینحال، در پایاننامه احتمال دارد چکیده بیش از این تعداد و تا حدود ۳۵۰ کلمه را شامل شود. شما میبایست دستورالعمل مجلهای که درنهایت میخواهید مقاله را برای آن ارسال کنید را بخوانید و مطلع شوید که طبق آن دستورالعمل، چکیده را در قالب چند کلمه باید نگارش کنید. همچنین، برخی ژورنالها استایل متفاوتی برای نگارش چکیده در نظر میگیرند. برخیها چکیده ساختارمند را توصیه میکنند و برخیها چکیده بدون ساختار.
مقدمه: پایاننامه در مقایسه با مقاله دارای مقدمهای طولانیتر و مفصلتر است و سعی دارد خواننده را بهصورت تمام و کمال با ادبیات پژوهشی آشنا سازد. این در حالی است که در مقاله ادبیات پژوهشی بسیار مختصر و در درون مقدمه ذکر میگردد و نیازی به تشریح و تفصیل آن نیست. اگر پایاننامه دارای چندین سؤال پژوهشی است بهتر است در قالب مقاله آنها را محدود کرده و به سؤال اصلی تمرکز نمایید. بهتر است در مقاله تنها به یک سؤال پژوهشی بپردازید و از بیان سؤالات پژوهشی که بهصورت جزئیتر در کنار سؤال اصلی در پایاننامه ذکر میشوند خودداری کنید.
روش: بخش مواد و روشها در پایاننامه معمولاً شامل بحثی کلی و گسترده از رویکرد بکار گرفته شده در روششناسی پژوهش است. بااینحال، در مقاله باید بخش روش بهصورت جزئیتر مطرح شود و نیازی به توضیحات اضافیتر نیست. میتوانید در بحث مربوط به توصیف روششناسی به ذکر دقیق آزمایشهای انجام شده و روشها و استراتژیهای خاص پرداخت بدون اینکه به موارد و موضوعات حواشی آن پرداخت.
نتایج: معمولاً در قالب پایاننامه، نتایج بهدستآمده بهصورت مفصل و مشروح ذکر و جزییات آنها نیز آورده میشوند. در مقاله میبایست فقط و فقط مهمترین یافتهها ذکر گردند. در حقیقت، نتایجی که صرفاً با سؤال اصلی پژوهش همسو هستند و پاسخهای دقیق به سؤال پژوهش میدهند میبایست انتخاب شده و ارائه شوند. نتایج و یافتههای تکمیلی در صورت نیاز باید بهصورت فایلهای تکمیلی یا ضمایم به مجله ارائه شوند.
بحث و نتیجهگیری: بخش بحث نیز در پایاننامه با جزییات فراوان ذکر میگردد. به این صورت که برای تمام یافتهها تفسیری ارائه میدهد که این تفاسیر نشان میدهند پژوهشگر در پایاننامه به علت وجودی تمامی یافتههای خود، آگاه است و برای هریک نیز تبیین علمی دارد. همچنین، پژوهشگر در بخش بحث پایاننامه نیازمند است استدلالی ذکر نماید که برای پژوهشهای آتی مسیرهایی نشان دهد و پژوهشگران آینده را ترغیب به پژوهش در حیطه خود نماید. در قالب مقاله، بخش بحث و نتیجهگیری باید بسیار شفاف و بر اساس نیاز باشد؛ یعنی صرفاً برای یافتههای همسو با سؤال پژوهش تبیین علمی ارائه دهد بدون اینکه بخواهد مجدداً اعداد و ارقام موجود در بخش نتایج را یکبار دیگر تکرار کند.
رفرنسها: در قالب پایاننامه ما معمولاً شاهد لیست بلند بالایی از منابع و مراجع هستیم. طبیعتاً وقتی در مقاله هدف کوتاه کردن سخن و موجز گفتن است بسیاری از این رفرنسها حذف خواهند شد. در برخی مجلات، به سلیقه سردبیر هیئت تحریریه مجله، برای تعداد رفرنسها محدودیت در نظر گرفته میشود. برای مثال، مجله به نویسندگان اطلاع میدهد که تعداد مقبول رفرنسها بیشتر از ۳۰ رفرنس نباشد و از سوی دیگر کمتر از ۱۵ رفرنس نیز نباشد. میبایست به دستورالعملهای مجله دقت کنید تا موجب صرفهجویی در وقت خود شوید.
برای دریافت خدمات مربوط به ترجمه تخصصی مقاله، نگارش کارولتر، فورمتبندی مقاله، ادیت تخصصی و ویراستاری مقاله کافی است از طریق شمارههای تماس ما با همکارانمان در ارتباط باشید.
ثبت ديدگاه